Omurice recept
Hozzvalk(2-4f):
» 3-4 gomba
» 1 fej vrs hagyma
» 2 paprika
» 1 gerezd foghagyma
» 1 cssze kukorica
» 2 tasak ftt rizs
» fl tykhsleves-kocka
» bors
» olaj
» ketchap
» fejenknt 2 tojs
"A kockra vgott fokhagymt pirtsuk meg olajban, nem kell nagyon, csak h. az ze kijjjn, adjuk hozz a felkockzott vrs hagymt, s pirtsuk vegesre. Adjuk hozz a paprikt, majd ha az kicsit megereszkedett, adjuk hozz a gombt. Vrjunk amg ez is megereszkedik, s levet ereszt, majd adjuk hozz a kukorict, a leveskockt, s borsozzuk. Zrjuk le a gzt, s keverjk hozz a rizst. Adjunk hozz egy kis ketchapot, a szne vgett(egy kis zt is ad). Tegyk flre, s egy serpenyben, 2 felvert, szott tojsbl csinljuk omletet.Ez abbl ll, h. a serpenybe nttt tojsbl egy "palacsintt" formzunk. fordtsuk meg vatosan, h. mind a 2 oldala megsljn, de mivel a 2. oldalnak kevs id kell, amikor megfordtjuk, az elzleg elksztett tltelkbl adagoljunk a tetejre henger formban. Ne rakjunk r tl sokat. A 2 szlt bortsuk r, s fejjel leefel bortsuk egy tnyrra. A tetejre ketchapot lehet rakni. ( s amikor csinltam az omletet egy kis reszelt sajtal szrtam meg) "
forrs-http://www.izletes.hu/nemzeti/japan/8494

|