Omurice recept
Hozzávalók(2-4fő):
» 3-4 gomba
» 1 fej vörös hagyma
» 2 paprika
» 1 gerezd foghagyma
» 1 csésze kukorica
» 2 tasak főtt rizs
» fél tyúkhúsleves-kocka
» bors
» olaj
» ketchap
» fejenként 2 tojás
"A kockára vágott fokhagymát pirítsuk meg olajban, nem kell nagyon, csak h. az íze kijöjjön, adjuk hozzá a felkockázott vörös hagymát, és pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a paprikát, majd ha az kicsit megereszkedett, adjuk hozzá a gombát. Várjunk amíg ez is megereszkedik, és levet ereszt, majd adjuk hozzá a kukoricát, a leveskockát, és borsozzuk. Zárjuk le a gázt, és keverjük hozzá a rizst. Adjunk hozzá egy kis ketchapot, a színe végett(egy kis ízt is ad). Tegyük félre, és egy serpenyőben, 2 felvert, sózott tojásból csináljuk omletet.Ez abból áll, h. a serpenyőbe öntött tojásból egy "palacsintát" formázunk. fordítsuk meg óvatosan, h. mind a 2 oldala megsüljön, de mivel a 2. oldalnak kevés idő kell, amikor megfordítjuk, az előzőleg elkészített töltelékből adagoljunk a tetejére henger formában. Ne rakjunk rá túl sokat. A 2 szélét borítsuk rá, és fejjel leefelé borítsuk egy tányérra. A tetejére ketchapot lehet rakni. ( és amikor csináltam az omletet egy kis reszelt sajtal szórtam meg) "
forrás-http://www.izletes.hu/nemzeti/japan/8494
|